VVV Inspiratiepunt Goeree-Overflakkee

In de markante boerderij ’t Blaeuwe Huus in Ouddorp vind je het VVV Inspiratiepunt Goeree-Overflakkee. Dit is geen gewoon VVV, maar een plek waar je inspiratie op kan doen over alles wat er op het eiland te beleven is op een interactieve manier.  Een must-see voor iedere bezoeker.

 

Inspiratie over Goeree-Overflakkee
Midden in het inspiratiepunt begint je beleving bij een interactieve tafel. Hierop is een maquette van het eiland te zijn met markante gebouwen erop. Door middel van projectie wordt de tafel tot leven gebracht. Een hele ervaring! Je vindt er informatie over routes, natuurgebieden, attracties en sportieve activiteiten.

Van tramrit tot pop-up museum
Maar er is meer te beleven. Zo kun je plaats nemen in een oude RTM tram en een video over het eiland bekijken. Verderop staan enkele bekende inwoners van Goeree-Overflakkee, zoals Dave von Raven of Richard Groenendijk. Zij vertellen over hun favoriete plekken op Goeree-Overflakkee. Ook is er een pop-up museum met mini tentoonstellingen van musea.

 

Water als thema
Goeree-Overflakkee ligt rondom in het water. Op surfzeilen zie je watersportbeelden voorbij komen. En op een culinaire tafel kun je een vismenu kiezen, waarna je uitleg krijgt over een soort van de Goereese vis.

 

Kortom: het inspiratiepunt in ’t Blaeuwe Huus is aanrader om te bezoeken aan het begin van je vakantie. Je loopt er gegarandeerd weer weg met een hoofd vol inspiratie.